Terra Nova Classics -Festival & Masterclass-

Terra Nova Antwerp is een muzikaal onderzoeksconsort met Antwerpen als thuishaven. Het gaat actief op zoek naar ongekende of verdwenen waardevolle muziek met als doel deze ontdekkingen op een podium opnieuw tot leven te brengen. In het concertprogramma worden deze werken naast gevestigde waarden van onze westerse muziekcultuur geplaatst.

Terra Nova Antwerp wil tot op heden onbekende, dus onbeminde muziek,, een definitieve plaats in het muzikale landschap geven daarom wordt er samen met de podiumuitvoeringen een cd-opname van gemaakt. Op deze manier wordt de enorme hoeveelheid tijd en energie die aan het onderzoeksproces voorafgaat bewaard, en maakt die oude-nieuwe muziek niet enkel op papier, maar ook klinkend deel uit van ons cultureel patrimonium.

Op 4, 5 en 6  juli organiseert Terra Nova de Terra Nova Classics, een driedaags festival en masterclass, dat doorgaat in De Zwart Panter.

Masterclass: 5 juli

Tijdens deze masterclass hebben studenten de mogelijkheid een introductieles te volgen bij de Festivalartiesten.

Voor meer informatie klik hier

.

Festivalconcerten: 4, 5 en 6 juli

Vrijdag 4 juli 2014 20u: Tobi & De Croes
Verdwenen tussen Mozart en Beethoven is een project waar Terra Nova op zoek gaat naar componisten die letterlijk verdwenen tussen deze twee reuzen.
Tijdens dit concert brengt Terra Nova Mozart, Beethoven en twee van hun Antwerpse tijdgenoten: Jacobus Tobi en Joseph de Croes.

Zaterdag 5 juli 2014 20u: Mozart versus Groslot
Wereldcreatie van Painted Curves; een splinternieuw kwintet voor klarinet en strijkers van Robert Groslot. Na de creatie gaat het concert verder met het beroemde meesterwerk voor klarinet en strijkers van W.A. Mozart.

Zondag 6 juli 2014 20u: Shapeshifters
Voor de eerste maal wordt tijdens een concert Mozarts meesterwerk, het kwintet voor piano en blazers K 452 in twee verschillende versies gebracht. U hoort eerst het origineel en vervolgens een anonieme Weense octetversie uit 1799.

.

Concerttickets € 12 voorverkoop € 15 avondkassa -18 jaar & studenten gratis
FlyerTerraNova_MAIL-1Combitickets 3 concerten € 32
Info Cultuur Antwerpen 03 338 95 85

24/24 online ticketverkoop www.infocultuur.be

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *