Masterclass

zaterdag 5 juli 2014, 10u, € 45 , Antwerpen

Tijdens deze masterclass hebben studenten de mogelijkheid een introductieles van 1 uur te volgen bij de Festivalartiesten. Daarnaast kan u de lessen van andere studenten bijwonen. Voor meer informatie en inschrijvingen kan u mailen naar vlad@vlad.be

Zang: Anne Cambier | docente zang Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Zowel actief in lied, oratorium, opera als muziektheater. Werkte met dirigenten als Christopher Hogwood, Paul Goodwin,  Antonio Pappano, René Jacobs, Reinhard Göbel, William Christie…Verschillende cd opnames met o.a. “Songs by Henry Purcell”, “Canzonetta’s & Lieder J.Haydn” e.a.. Werkte met pianisten als Jan Vermeulen, Jean-Claude Van den Eynden, Levente Kende, Inge Spinette, Jozef De Beenhouwer, Maiko Inoué.

Anne Cambier is sinds 2010 hoofddocente zang aan het Koninklijk Muziekconservatorium, School of Arts, Antwerpen
.
Viool: Guido de Neve | docent viool Koninklijk Conservatorium Antwerpen

www.guidodeneve.be

Guido de Neve is hoofddocent viool aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Onderzoekend en concerterend op barok viool, romantische viool en moderne viool. Gelukkig getrouwd, twee fantastische kinderen en bij gebrek aan hoofdhaar fervent hoed-drager.

 

.

Altviool: Sander Geerts | solo altviool deFilharmonie

sander

Sinds 2008 is hij aanvoerder van de altviolensectie van deFilharmonie. Sander is prijswinnaar op verscheidene grote wedstrijden waaronder de Lionel Tertis International Viola Competition (VK) en de 19th International Johannes Brahms Competition’ in Pörtschach (Oostenrijk).


Samen met Yasuko Takahashi vormt hij het Duo Agineko waarmee hij succes kende op verscheidene kamermuziekwedstrijden waaronder de 18th International Johannes Brahms Competition’ in Pörtschach (Oostenrijk).

Altviool: Steven De Roeck

stevenderoeck

 

 

 

 

 

.

Cello: Anthony Gröger | cellist Kryptos Quartet

Anthony Gröger is de cellist van het gelauwerde Kryptos Quartet waarmee hij talrijke prijzen behaalde, waaronder een 2de prijs op het  VIII ste Internationale Schostakovitch Wedstrijd voor Strijkkwartetten te Moskou en concerteert op internationale podia en festivals. Hij trad op als solist met het Limburgs Symfonie Orkest ( Philharmonie Zuid-Nederland ) onder leiding van Michel Tilkin. Verder is hij verbonden aan de academies van Genk, Vilvoorde en Zaventem.

 

 

.

Contrabas: Ioan Baranga | Contrabas solo deFilharmonie

 is sinds 1995 verbonden als contrabas solo aan deFilharmonie.

 

 

 

 

.

Hobo: Luk Nielandt | hobo solo Koninklijke Muntschouwburg | docent hobo Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Werd in 1985 solo hoboïst van deFilharmonie, later van Het Brabants Orkest en sinds 2000 van de Koninklijke Muntschouwburg. Sinds ’85 doceert hij aan Het Conservatorium te Antwerpen en ook een tijdlang aan het Conservatorium in Tilburg. Maakte deel uit van ensembles als het Prometheusensemble en I solisti del Vento en soleerde in concerti van o.a. Mozart, Martinu, Lutoslawski, Schnittke met dirigenten als Ono, Soustrot, Krenz, Shipway.

.

Klarinet: Vlad Weverbergh | Terra Nova

vlad

Vlad Weverbergh is stichter van het Terra Nova collectief. Als klarinettist actief als solist en in diverse ensembles en heeft een ruime discografie.

Vlad is een fervent bewonderaar van Art Nouveau glas.

 

 

.

klarinet: Ivo Lybeert | klarinet solo Koninklijke Muntschouwburg | docent klarinet Koninklijk Conservatorium Antwerpen

ivo

Ivo was van 1992 tot 1998 gastdocent klarinet aan het Rotterdams Conservatorium. Momenteel is hij hoofddocent klarinet aan het Koninklijk Vlaams Muziekconcervatorium te Antwerpen en is hij verbonden aan het orkest van de Muntschouwburg te Brussel als klarinet-solo en lessenaaraanvoerder.

Hij werkte met vooraanstaande dirigenten zoals Kazushi Ono, Antonio Pappano, Michael Gielen, Michael Schonwandt, Christophe von Dohnanyi, Kent Nagano, Charles Dutoit enz. Ivo is lid van diverse kamermuziekensembles waaronder ‘The Monnaie Wind Quintet’ en het ‘Monnaie Wind Octet’ en gaf zijn medewerking aan meerdere CD-opnames.

 .

Fagot: Dirk Noyen | fagot solo Koninklijke Muntschouwburg | docent fagot Lemmensinstituut Leuven

Dirk is sinds 1981 fagotsolo aan de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel , docent fagot aan het Lemmensinstituut te Leuven en is lid van diverse ensembles waaronder Ictus-Ensemble, The Monnaie Wind Quintet en het Phenix Fagottenkwartet. Hij werkte mee aan verschillende cd-opnames als solist en in kamermuziekverband en speelde onder vooraanstaande dirigenten zoals Antonio Pappano, Charles Dutoit, Kazushi Ono, Wolfgang Sawallisch. 

 

.

hoorn: Luc Bergé | docent hoorn Koninklijk Conservatorium Brussel

luc

Was van 1996 tot 2012  hoornsolo bij “Orchestre des Champs Elysées” o.l.v. Ph. Herreweghe. Momenteel is Luc als hoorndocent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *